محمد الهیاری، سرپرست دفتر موسیقی و رئیس جشنواره در ابتدای نشست، گفت: در ابتدا قرار بود که در جشنواره امسال سالنهای اجرای آثار با پنجاه درصد ظرفیت میزبان مخاطبان باشند که با توجه به شیوع سویه اومیکرون در روزهای اخیر این ظرفیت به سی درصد رسید.
حسن ریاحی، دبیر جشنواره در ادامه اظهار کرد: جشنواره امسال با شرایط پیش رو قابل دفاع است. برای پویایی دوباره هنرمندان بهویژه نسل جوان خیلی مهم و ارزشمند است. امیدوارم جشنواره قابل قبولی در پیش داشته باشیم و هنردوستان بیایند تا هنرمندان را دلگرم کنند.
ستایشگر عضو هیئت انتخاب آثار و مشاور اجرایی جشنواره بیان کرد: طبق آییننامه ۹ عضو هیئت انتخاب تابستان امسال به پیشنهاد دبیر جشنواره و تایید رئیس جشنواره انتخاب شدند. این هیئت انتخاب در جلسات خود سهمحور را دنبال کرد: نگاه ویژه به موسیقی ردیف دستگاهی ایران، تنوع فرمهای گوناگون از نظر سازبندی و نوع رپرتوار در حوزههای مختلف، سومین محور جایزه ویژه آهنگسازی بود که از جایزه باربد و جایزه رقابتی جدا بود
ستایشگر در ادامه افزود: از ۱۴۶ اثری که در بخش غیررقابتی در فراخوان شرکت کرده بودند، ۳۵ گروه دعوت شدند. شانزده گروه در بخش پاپ هستند. جدول اجرا در تهران با ۶۳ گروه و ۱۶۹ اجرا بسته شده است.
۶ اجرای ارکستر، هفده اجرای موسیقی دستگاهی، ۱۴ اجرا در موسیقی نواحی، سه اجرا در حوزه موسیقی بانوان، چهار اجرای بخش بینالملل، هفت اجرای موسیقی کلاسیک غربی، ۱۶ اجرای پاپ و مردمی و در نهایت دو اجرای تلفیقی در جدول اصلی تعبیه شده آمد. همزمان با جدول اجراهای منتشر شده در استان تهران، یازده استان دیگر هم برگزار کننده جشنواره هستند.