Header

سینا سرلک

سینا سرلک
وی فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبا از دانشگاه تهران است .
او یکی از شاگردان برجسته استاد محمدرضا شجریان می باشد، موسیقی را از دوران کودکی زیر نظر پدر و با ملودی های بختیاری شروع کرده است .
سینا سرلک شهرزاد
وی در چند قطعه از آهنگهای سریال شهرزاد نیز به همراه محسن چاوشی به عنوان همخوان حضور داشته است که توانست در شناخته شدن او بیشتر کمک کند .
البته وی پیش از این دو تیتراژ دیگر برای تلویزیون و به تازگی هم تیتراژ فیلم زیر سقف دودی را خوانده است .
نقش پدر ومادر سینا سرلک در استعدادیابی او
او به خاطر می آورد که در شش سالگی با صدای تار پدرش به وجد می آمده و پیش خود زمزمه می کرده است. {بهرام سرلک} مسئول امور فرهنگی *شهرستان الیگودرز* بود و محقق *موسیقی بختیاری*. وی همیشه مشغول جمع آوری قطعاتی بود که توسط پیران دهات اطراف خوانده می شد .
وقتی مادرش {سیمین} خواندن و زمزمه کردن کودک را به گوش می شنود بهرام را از آن با خبر می کند. کمی بعد پدر موسیقی دوستْ آموزش به پسرش را آغاز می کند – آواز همراه با نواختن تنبک. هدف او این بود که استعداد نهفته پسر را هدایت کند و از او موسیقی دانی بسازد که سنتهای بختیاری را حفظ کند. تلاش های پدر شش سال بعد به ثمر نشست. فرزندش نوجوانی شد و در رشته آواز و تنبک مقام اول را در بخش موسیقی نواحی *نهمین جشنواره فجر* ( ۱۳۷۲) ، و در بین بزرگان این موسیقی، کسب کرد .
کار خوانندگی را از سنین کودکی آغاز کرد و در هفت سالگی در سریال شاخه طوبی در سل۱۳۶۷ ترانه محلی خواند. وی نواختن تنبک را زیر نظر استادانی چون حسن جزایی و جمشید محبی فرا گرفت و پس از آن به مدت شش سال زیر نظر ناصر فرهنگ فر فعالیت خود را ادامه داد.سینا سرلک مدتی هم نزد کیوان ساکت به فراگیری تار مشغول بود
شاگردی محمدرضا شجریان
سینا سرلک در رشته آواز و تنبک مقام اول را در بخش موسیقی نواحی در نهمین جشنواره فجر ۱۳۷۲ در سن یازده سالگی و در بین بزرگان این موسیقی را کسب کرد، بعد از آن جایزه بود که برای سینا اتفاق جریان سازی افتاد، نوازنده مشهور دوتار، حاج قربان سلیمانی ، سینا را به استاد آواز ایران، محمدرضا شجریان، معرفی کرد و او سینا را به شاگردی پذیرفت. کلاس درس با شجریان هر سه شنبه برگزار می شد و سینا هر هفته همراه با پدر یا مادرش از الیگودرز به تهران می آمد. فرقی نمی کرد زمستان است یا تابستان، فصل امتحانات است یا باید در مدرسه حضور داشته باشد. دو سال اول به آموزش تکنیک های صداسازی سپری شد .
جمله بندی های تحریری در موسیقی سنتی و دستگاهی را تحت نظر شجریان آموخت، آموخت که چگونه از قسمتهای مختلف دستگاه صوتی اش بهره گیرد، تکنیکهای «چکشی»، «بلبلی»، «دوتایی»، «تکی»، و تحریرهای «بالارونده» و «مخفی» را به کار بندد. پس از این، شش سال دیگر دستگاه ها و ردیف های آوازی را آموخت .
ازدواج و همسر سینا سرلک
سینا سرلک متاهل است و او در سال ۱۳۹۰ ازدواج کرده است . وی یک دختر به نام ساغر نیز دارد.
سینا سرلک میگوید:
من در این پنج شش سالی که اقامت آمریکا را گرفته ام، در کارم بسیار مصمم تر شده ام آشنایی و لمس و بررسی هنر موسیقی در جوامعی مثل آمریکا برای من اتفاقات جالب توجه زیادی را در پی داشته و تجربیات و درس های زیادی را آموختم.
شهرت
سریال خانه ای در تاریکی و سریال مرده متحرک دو سریالی است که سینا سرلک تا به حال خوانندگی آنها را برعهده داشته است. صدای او در سریال شهرزاد به همراه محسن چاووشی در اذهان عمومی به یادگار مانده است .
نظر سینا سرلک درباره موسیقی
سینا سرلک همه نوع موسیقی گوش میکند و معتقد است که حضور همگی برای پیشبرد موسیقی لازم است، اما دلیل توجه بیش از اندازه جوان ها به موسیقی پاپ را چیزی جز آسان گوار بون آن نمیداند، «[خوانندگی] پاپ راحت است و کسانی که در این زمینه کار میکنن نیازی به آموزش کامل ندارند و لازم نیست که مثل من بیش از ۱۵ سال تلاش کنند.» به گفته سینا، جوان امروزی خواهان موسیقی آسان گوار و آهنگین است .
سینا سرلک به دنبال احیا موسیقی بختیاری ست
اهداف خواننده جوان چندگانه هست. او حالا در استان تهران زندگی می کند و قصد اعتلای فنون آوازی را تا جای ممکن دارد. در عین حال, یکی از خواسته های مادام العمر اش پویایی موسیقی بختیاری در دستگاه های سنتی هست. این همان چیزی هست که استادش در جلسه اول تعلیم آواز با او طی میکند; “به شرطی آواز ایرانی را به تو می آموزمکه موسیقی بختیاری را حفظ کنی.” و سینا در طی این سال ها اضافه بر اجرا و بازخوانی قطعات کلاسیک, بخش هایی از موسیقی سرزمینش را نیز اجرا کرده هست.او جدیدا در تیتراژ سریال منزل ای در ظلمات دو قطعه از ترانه های بختیاری را با ارکستر بازخوانی کرده هست که مورد پیشباز بسیاری قرار گرفت .
این خواننده جوان امیدوار هست که با رجوع به موسیقی بختیاریْ موسیقی دستگاهی را غنا بخشد, “من بعنوان جوانی که نماینده سرزمین بختیاری ست نمی خواهم فرهنگ قومم از بین رود و به احیاء آن فکر می کنم .”
انتخاب به عنوان جوان نمونه
سینا سرلک در اسفند ماه سال ۱۳۸۲ از طرف سازمان ملی جوانان به عنوان جوان نمونه ایران در حوزه هنر انتخاب شد وی در جشنواره فجر سال گذشته نیز شرکت کرد و مورد تقدیر قرارگرفت. وهم اکنون نیز سرپرستی گروه سرلک را عهده دار است .
با توجه به این که در منطقه ای متولد شده اید که غنی از موسیقی نواحی است و از آنجا که طی این سال ها در عرصه موسیقی سنتی فعالیت کردید، چقدر سعی در حفظ و اشاعه موسیقی بختیاری دارید؟
من هم به خاطر عشقی که به سرزمین و زبان آباء و اجدادی ام دارم، همیشه تلاش کردم موسیقی بختیاری را ادامه دهم و به احیای آن کمک کنم. همین کار را در ارکستر ملی و گروه های مختلف و اجراهای داخل و خارج نیز انجام داده ام .
موسیقی بختیاری چه شاخصه هایی دارد و چه سازهایی در این موسیقی به کار می روند؟
موسیقی بختیاری گسترده، وسیع و دارای ارزش های والایی از لحاظ هنری و روایتگری است. موسیقی بختیاری بخش های گوناگونی دارد؛ موسیقی شادی، عزا، رزمی، حماسی، عاشقانه، عارفانه و… درواقع برای هر نوع حکایت و داستانی و هر واقعه ای در این سرزمین موسیقی وجود دارد. البته فکر می کنم تمامی موسیقی های مناطق ایران دارای این خصوصیت هستند .
به طور کلی من معتقدم بخش وسیعی از موسیقی ردیف دستگاهی ما الهام گرفته از موسیقی نواحی است. خیلی از گوشه های آوازی مثل دیلمان، گیلکی، بختیاری، دشتستانی و… از موسیقی نواحی ایران گرفته شده که بسیار دلنشین هستند .
آلبوم ها
۱۳۸۸ راه و ماه
۱۳۸۸ بیگاه
۱۳۸۸ یکیست
۱۳۸۸ رومی ۲
۱۳۸۸ چشم هایم تیام (به گویش بختیاری )
۱۳۸۹ پریچهره
۱۳۸۹ فرزند ایران
۱۳۸۹ افسانه عشق
۱۳۸۹ منطق عشق
۱۳۸۹ فکر و فریاد
۱۳۹۰ بوی مهر
۱۳۹۱ فردای دگر
۱۳۹۱ ظهیر ( عاشقانه لیلی و مجنون )
۱۳۹۱ موج سودا
۱۳۹۱ کوک کولی
۱۳۹۱ رومی ۳
۱۳۹۲ بی منت می
۱۳۹۲ کی می رسد بابان
۱۳۹۳ اشکی در گذرگاه تاریخ
۱۳۹۳ زیر باران
۱۳۹۳ جرس
۱۳۹۴ دلبر طناز
۱۳۹۴ جرس
۱۳۹۵ در بند تو آزادم

اهنگ های هنرمند

متن ترانه هنرمند

0

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *